torsdag 7 juli 2016

Apelsinkotletter

Jag tänkte att jag skulle bjuda på en av familjens favoriträtter. Kotletter kan lätt bli torra om man översteker dem, därför bryner jag dem bara och kör klart dem i ugnen.
Apelsinkotletter - 4 port

4 fläskkotletter
smör
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Sås:
1 tsk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 dl oxbuljong
2 tsk mörk soja
2 apelsiner, saften
1 apelsin, skalet

Bryn kotletterna i en stekpanna och ställ dem sedan i en ugnsfast form. In med dem i ugnen på 150°C i ca 15-20 min.

Ta stekpannan som du har stekt kotletterna i. Strö på vetemjölet och vispa. Häll på oxbuljong och grädde och låt koka på svag värme tills det tjocknar något. Häll på soja, apelsinsaft och apelsinskal och låt koka tills såsen tjocknar till önskad konsistens. Ställ ner kotletterna i såsen och servera med ris till.





Tips - har man inte grädde hemma kan man ersätta med creme fraiche och lite extra buljong.