Här kommer receptet på en god och fräsch kaka, som jag oftast bakar
sommartid. Svärmor fick receptet av en svensk dam tror hon, när hon
jobbade i en blombutik för länge sedan. Sedan spred sig receptet som en
löpeld mellan kroaterna i Göteborgsområdet och bakades flitigt under 80-
och 90-talet. En väldigt enkel kaka att göra, en lat och varm
sommardag.
Svärmors Keso kaka - ca 24 bitar2 dl socker
6 ägg
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
200 g mjöl
10 g (2 tsk) bakpulver
Fyllning: 3 dl grädde
500 g keso
saft av 1 apelsin
saft av 1 citron
2 msk socker
Topping:
½ dl florsocker
Smöra en rektangulär form med smör och ströbröd. Jag använde en form som är ca 34x25 cm.
Vispa ihop ägg och socker fluffigt. Häll i vaniljsocker och riv ner citronskalet. Vänd ihop mjöl och bakpulver och vispa ner med övriga ingredienser. Häll upp smeten i formen. Grädda på 175°C i ca 25 min. Vänd upp kakan på smörpapper. Låt kakan svalna övertäckt i 2 timmar.