Steack au Poivre - (4 pers)
(Pepparbiff)
8 skivor oxfilé (funkar med rostas också)
4 tsk svartpepparkorn
1 tsk havssalt
2 tsk cognac
2 msk smör
4 msk crème fraîche
1 tsk salt
Mortla svartpepparkärnorna. Biffarna skall vara ca 2 cm tjocka. Salta biffarna. Fördela den krossade
svartpepparn på biffarnas ovan och undersida. Tryck med en tesked så att pepparn sitter fast ordentligt.
Stek biffarna i smör ca 2 minuter på varje sida för att få dem medium rare. Det här med att känna på en biff med fingarna när den är het som f-n är inget man ber sitt barn göra. När biffarna har vänts och man ser att blodet börjar skjuta upp på biffens färdigstekta yta vänder man kvickt biffen, steker 5 sek och tar sedan bort den från stekytan och låter vila 5 min. Jag brukar lägga köttet i en kastrull med lock på så håller den värmen.
Skyn: rengör inte stekpannan utan häll på cognac, smör och crème fraîche.
Låt smälta ihop, rör och smaka av med salt. Dekorera vackert med potatis, sallad och sås.
Perfekt stekt. Visst är hon duktig?
Och vill du laga på franska är det bara att klicka på bilden ovan så förstoras den. |