torsdag 7 maj 2015

Popara - fiskgryta

Jag avslutar fiskgryte kavalkaden med en Popara, som är en kroatisk friskgryta där man har både potatis och tomater i receptet. Vissa säger att körsbärstomater är ett måste, andra klämmer i lite tomapuré istället.
Popara (4 port)
(Fiskgryta)

1 gul lök
4 fasta potatisar
8 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin
1 burk körsbärstomater
1 lagerblad
500 g fisk med fast kött (gärna hela fiskar)
1 msk hackad persilja
salt
peppar
Skiva löken och lägg den i botten på grytan. Skiva potatisarna och trava dem över löken. Häll på buljong, vin, körsbärstomater och lägg i lagerblad. Låt grytan puttra i 30 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar. Lägg i fiskköttet och persiljan och låt sjuda på väldigt svag värme i 5-10 minuter. Använder du hel fisk med ben kan den stå i lite längre, ca 10-15 minuter.