Stekt fläsk med råraka - 5-6 port
12 skivor rimmat stekfläsk
12 potatisar
smör att steka i
salt
Riv potatisarna grovt på rivjärnet, salta och tillsätt ev. lite vatten så att det blir en fast smet. Hetta upp en stekpanna med smör. Ta en liten näve riven potatis och lägg i stekpannan. Platta till och låt stekas gyllene innan du vänder med stekspaden. Gör inte rårakorna större än att stekspaden klarar av att vända dem utan att de går sönder - ca 10 cm i diameter. Låt dem stekas gyllenbruna innan du vänder, annars kan rårakan vara för mjuk och går sönder. Lägg de färdiga rårakorna på en plåt/ugnsfast form och låt dem gå 10 min i ugn på 175°C.
Stek det rimmade fläsket under tiden i några droppar olja.
Servera med lite rårörda lingon.
Rårörda lingon
200 g lingon
80 g socker
Rör ihop lingon och socker tills sockret löst sig.
Rör ihop lingon och socker tills sockret löst sig.