Pannacotta med hallonsås - 6 port
5 dl vispgrädde
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
Hallonsås:
200 g färska/frysta hallon
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Under tiden kokar du upp grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull.
När det kokat upp tar du bort det från plattan. Vispa ner de mjuka gelatinbladen.
Ta fram 6 st formar, som skall kunna rymma 1½ dl ungefär. Häll upp pannacottan.
Ställ formarna i kylen och låt stelna minst 5-6 timmar, gärna till nästa dag.
När det kokat upp tar du bort det från plattan. Vispa ner de mjuka gelatinbladen.
Ta fram 6 st formar, som skall kunna rymma 1½ dl ungefär. Häll upp pannacottan.
Ställ formarna i kylen och låt stelna minst 5-6 timmar, gärna till nästa dag.
Mixa de färska/upptinade hallonen med en stavmixer och lägg några skedar av
såsen ovanpå pannacottan innan du serverar den. Jag sötar inte hallonsåsen, då pannacottan är söt i sig och behöver lite syra att bryta av med. Du gör som du vill.
Det går också bra att dekorera med annan frukt. Denna pannacottan är mjuk och krämig. Vill du ha en pannacotta som man stjälper upp ur sin form får du lägga i dubbla mängden gelatin.