Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
torsdag 28 januari 2016

Hercegovački uštipci - Stekta plättar från Herzegovina

›
När vi besöker min makes släkt i Herzegovina bjuds det alltid på uštipci. I Herzegovina anlitas de bästa tillverkarna av dessa plättar för a...
söndag 24 januari 2016

Pržolica na slavonski

›
Det är dags för en maträtt från Slavonien, som är området nordöst i Kroatien. Ryggbiff är bästa alternativet till rätten. Smaken blir gansk...
torsdag 21 januari 2016

Cheesecake helt från grunden

›
I recept för cheesecake anges oftast att man skall köpa Philadelphiaost. Som robotar springer folk och köper just detta märket, trots att ...
söndag 17 januari 2016

Žigerica na zeca - Dalmatisk levergryta

›
Under julen bjöd jag på denna dalmatiska specialité, som kan tyckas bestå av lite ovanliga ingredienser. I Sverige är det ganska ovanligt at...
torsdag 14 januari 2016

Rågbaguetter

›
Det kan tyckas felaktigt att kalla rågbaguetterna för just RÅGbaguetter, när de till största delen består av vetemjöl, men för min del är ...
söndag 10 januari 2016

Hrvatske palaćinke - Kroatiska färskostfyllda pannkakor

›
I Kroatien steker man sina pannkakor i olja och inte smör. Mjölken har man antingen gjort yoghurt utav, eller vanligast ost. Olja har man dä...
torsdag 7 januari 2016

Hemmagjord ungost - vitost

›
Det är helt otroligt vad mycket energi man har efter att ha varit ledig under julen. Jag kan inte minnas när jag senast ystade ost och under...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.