Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
måndag 7 november 2016

Tack för mig

›
Någon gång vid den här tiden förra året insåg jag att bloggen nog har gjort sitt för mig. På denna dagen är det exakt 4 år sedan jag star...
torsdag 27 oktober 2016

Svampsalt - kryddan du inte visste om att du behöver

›
Har man haft tur och hittat svamp i skogen, så kan man prova på att göra svampsalt. Jag kryddar gärna biffarna med svampsalt och låter ligga...
fredag 7 oktober 2016

Björnbärsrutor - Björnbärspaj

›
Det är något visst med björnbär. De är inte för söta, de är inte för sura, de är inte för hårda och de är inte för mjuka. Ett ganska perfekt...
tisdag 27 september 2016

Äppelkaka med valnötter

›
Det är mycket äpplen i år och de som tror att detta är ett tecken på en svår vinter kanske kan ha rätt. Kan det vara så att naturen förser o...
onsdag 7 september 2016

Svartvinbärskaka

›
I somras gjorde vi flera liter svartvinbärssaft på våra egna bär. Jag frös dock ner en hel massa bär just för att kunna baka lite på dem. Tr...
måndag 22 augusti 2016

Hemmagjort pålägg av fläskfilé

›
Eget pålägg kan man ju lätt göra av överbliven stek. Är man hjärtligt trött på pyttipanna, är det bara att skära upp resterna så tunt det ba...
söndag 7 augusti 2016

Hemmagjort starkvin – Vinbärsvin

›
I augusti 2015 satte jag igång ett vinbärsvin, som jag inte trodde att jag skulle lyckas med. Jag valde nämligen att vildjäsa vinet. Då jag ...
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.