Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
söndag 29 november 2015

Palaćinke punjene orasima - Valnötsfyllda pannkakor

›
Äter man på restaurang i Dalmatien brukar det alltid finnas valnötsfyllda pannkakor på dessertmenyn. I en snål restaurang får du två pannkak...
torsdag 26 november 2015

Varaždinski klipići - portionsbröd till kallskuret

›
Här kommer små fina bröd från staden Varaždin i Kroatien. Jag tycker om när de är vackert dekorerade och ihoprullade, så här är det fritt ...
söndag 22 november 2015

Tekakor med havre

›
Jag tycker det är så onödigt att baka bröd och bara göra en plåt. Det går ju åt i ett nafs. Sedan barnen blivit så pass stora att de inte ...
torsdag 19 november 2015

Junetina na brudet - Oxkött a la brudet

›
Grytor har en tendens att inte se så sexiga ut på bild, men låt er inte skrämmas av det. Den här dalmatiska grytan brukade min mamma laga ...
söndag 15 november 2015

Slanci - salta portionsbröd

›
I Sverige käkar studenterna nötter och nudlar, i Kroatien blir det slanci och yoghurt. Slanci känns nyttiga för att de inte är söta, men ...
torsdag 12 november 2015

Vilka är dina favoritkryddor?

›
Jag hade ju nyligen ett inlägg om onödiga kryddor, som kanske var aningen pessimistiskt. Detta måste naturligtvis jämnas ut med en positivt ...
torsdag 5 november 2015

Pärbulla / Läfsor - Dalarna

›
Jag har ju fått två recept från Mora trakten utav min kollega Christina Brygt. Hennes mamma Monica är ägaren till recepten och detta är m...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.