Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
torsdag 29 oktober 2015

Finns det onödiga kryddor?

›
Ibland undrar jag om man inte använder vissa kryddor bara för att de skall användas. Dessa kryddor upplever jag som smaklösa och att de inte...
söndag 25 oktober 2015

Tunnbröd - Dalarna

›
Det har blivit dags att baka lite i Dalarna. Jag har fått två recept från Mora trakten utav min kollega Christina Brygt. Det är henne...
torsdag 22 oktober 2015

Päronsylt med vanilj

›
Jag har lovat mig själv att inte koka någon mer sylt i år, för om det är något jag är bra på så är det att koka mängder av sylt. Faktiskt ...
söndag 18 oktober 2015

Sinjski rižot od prepelica - Vaktelrisotto från Sinj

›
Staden Sinj ligger i Dalmatiens inland upp mot Bosnien. Det lagas traditionellt mycket vilt i detta skogsrika område och så även vaktla...
onsdag 14 oktober 2015

Dags att plocka hasselnötter

›
Jag tror att det har blivit dags att plocka hasselnötter. De börjar bli lite småmogna. Men tänk på att plockning av hasselnötter inte ingå...
fredag 9 oktober 2015

Trattkantareller - hur förvarar man dem?

›
Trattkantareller är ofta ett säkert kort om man inte hittar någon annan svamp i skogen. I slutet på semptember och ända fram till slutet p...
söndag 4 oktober 2015

Grillade vaktlar

›
Grillsäsongen närmar sig sitt slut och i helgen grillade jag faktiskt vaktlar. Man får vara lite försiktigt med de små liven. Skinnet är g...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.