Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
söndag 27 september 2015

Pinđur - Pindjur

›
Tidigare har ni kunnat ta del av detta recept på Pinđur. I det här nya receptet är vitlök huvudkryddan i denna härliga makedonska röra. I...
torsdag 24 september 2015

Ljutenica - Lutenica

›
Ljutenica är en makedonsk läckerhet, som man oftast serverar till grillat. Ledordet är hett! En ljutenica skall vara riktigt het. Tidigare h...
torsdag 17 september 2015

Škartoceti u umaku - Roulader i skysås

›
Nästan varje land har sina roulader - någon typ av kött fyllt med något gott. Så även i Kroatien. De här dalmatiska rouladerna är naturli...
torsdag 10 september 2015

Kantareller - hur man förvarar dem?

›
I år kan det nog vara ett kantarellår. I fredags var jag i skogen och plockade med svärfar och även om jag än aldrig haft den turen att råka...
torsdag 3 september 2015

Krusbärskaka

›
De drivor av krusbär vi fått i år, har gjort att jag petar in dem överallt. Ungarna har plockat och tagit med till kompisar och ändå har det...
torsdag 27 augusti 2015

Grillade vildsvinskotletter

›
Vi äter sällan vildsvin hemma hos oss. Det är som med lamm - min make klarar bara inte av det. Nu fick jag dock för mig att köpa ett par kot...
torsdag 20 augusti 2015

Krusbärssylt

›
I år när ingenting har vuxit som det skall i trädgården, har vi fått ofantliga mängder krusbär. Tidigare år har vi knappt fått några alls. S...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.