Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
torsdag 27 augusti 2015

Grillade vildsvinskotletter

›
Vi äter sällan vildsvin hemma hos oss. Det är som med lamm - min make klarar bara inte av det. Nu fick jag dock för mig att köpa ett par kot...
torsdag 20 augusti 2015

Krusbärssylt

›
I år när ingenting har vuxit som det skall i trädgården, har vi fått ofantliga mängder krusbär. Tidigare år har vi knappt fått några alls. S...
torsdag 13 augusti 2015

Tripice - Dalmatisk tarmgryta

›
Några av er kommer säkert reagera starkt på det här inlägget och undra om jag inte stavat fel på namnet - för kan man verkligen äta tarmar!!...
torsdag 6 augusti 2015

Hönökakor - Bohuslän

›
Skall man baka sig igenom Sverige så kommer man förr eller senare till de mycket goda Hönökakorna. Dessa bröd (som mamma köpte, inte bakad...
torsdag 30 juli 2015

Ystningsutrustning - allt du behöver för att ysta ost

›
Har man väl drabbats av ostbacillen och bara får hur mycket lust som helst att ysta ost, tycker jag att man skall dra i bromsen lite vad de...
torsdag 23 juli 2015

Matsäckskakor - Bohuslän

›
Matsäckskakor finns i olika varianter och här kommer en från Västkusten. Vad de har gemensamt är att de storleksmässigt är anpassade att h...
torsdag 16 juli 2015

Tuttul - Dalarna

›
Här kommer ett recept på tunnbröd från Rättvik i Dalarna. Receptet kommer från en av Morbergs böcker och tydligen är Tuttul en annan benä...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.