Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
torsdag 28 maj 2015

Hällbröd - Hälsingland

›
Det har hänt något hemskt. Min ugn har lagt av! Numera bränner den bara på undersidan och slår man på varmluften så bränner den på sidorna...
torsdag 21 maj 2015

Havregrynsbröd

›
Den här havregrynslimpan är mitt favoritbröd. Det svåraste i framtagningen av det här receptet har varit att beräkna hur mycket vätska det s...
torsdag 14 maj 2015

Kroatiska fisk- och skaldjursgrytor

›
För den som vill snöa in sig på kroatiska fiskgrytor, kommer det här inlägget väl till pass. Har du bara svårt att välja vilken gryta du vil...
torsdag 7 maj 2015

Popara - fiskgryta

›
Jag avslutar fiskgryte kavalkaden med en Popara, som är en kroatisk friskgryta där man har både potatis och tomater i receptet. Vissa säger ...
torsdag 30 april 2015

Hvarska gregada - Fiskgryta från Hvar

›
I en Gregada från ön Hvar ingår det förutom fisk även skaldjur. Traditionellt brukade fiskaren slänga i lite blandad småfisk, bläckfisk och...
torsdag 23 april 2015

Pane siciliano

›
Vill man drömma sig bort till Sicilien till frukost, så rekommenderar jag de här mycket goda frukostbröden med både durumvete och sesamfrön ...
torsdag 16 april 2015

Hemmagjord panceta - lufttorkat sidfläsk

›
Dalmatisk panceta är precis samma sak som den italienska pancettan . Enda skillnaden är stavningen - kroatiskan har inga dubbla bokstäver :...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.