Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
måndag 30 mars 2015

Frigane lignje - Stekta bläckfiskar

›
Små bläckfiskar hör till vardagsmaten i Dalmatien. Alla barn älskar dem. Bläckfiskarna tillagas stekta, fyllda, grillade och i risotto. ...
torsdag 26 mars 2015

Dalmatinske polpete

›
Köttfärsbiffar äter man nog i de flesta länder och alla har sin version. I Dalmatien gör man dem på det här sättet. De blir milda, goda...
söndag 22 mars 2015

Hemmagjort jordnötssmör

›
Det här receptet består av tre ingredienser. Du behöver en blender, eller mixer som mixar nötterna slätt. Det jobbigaste i hela historien ...
onsdag 18 mars 2015

Kaiserbrötchen

›
När jag var liten och vi bilade ner från Sverige till Kroatien, brukade vi stanna utanför München hos min mammas faster och övernatta. Fas...
lördag 14 mars 2015

Hemmagjorda marshmallows

›
Marshmallows är ingenting vi använder hemma på något sätt, men senaste grillningen med klasskamraterna så grillades det friskt med marshma...
onsdag 11 mars 2015

Pärbröd - Jämtland/Härjedalen

›
Dessa urgoda tunnbröd innehåller potatis och i den här delen av landet kallas potatis för pären , om man inte har bytt ut det till det rik...
söndag 8 mars 2015

Fritelle di ricotta - Italienska frityrbollar med ricotta

›
För några år sedan gick programmet Solens Mat på tv. Helt plötsligt dök de här frityrbollarna upp i rutan. Då de dalmatiska fritule antagli...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.