Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
fredag 30 januari 2015

Zagorski štrukli

›
De här söta små kuverten kommer från norra Kroatien. Första gången jag åt štrukle , var på mitt första besök i studentmatsalen i Zagreb. Jag...
tisdag 27 januari 2015

Baškot - brödskorpor

›
Brödskorpor är bra att ha på lager. När helst man är sugen på lite gott, både till frukost, eller kvällsfika, så kan man ha dessa på lager. ...
lördag 24 januari 2015

Äppelmust

›
Har man mustat sin äppelmust, så har man nog gjort det i höstas, när man hade drivor av äpplen. Jag är lite sent ute. Det blev inga äpplen...
onsdag 21 januari 2015

Tunnbröd från Hedeviken - Härjedalen

›
 Här presenteras ett ljust tunnbröd från Hedeviken i Härjedalen. Kavlar man brödet mycket tunt, blir det hårt och kavlar man det lite tjo...
söndag 18 januari 2015

Lešada - Riba na lešo - Fiskbuljongsoppa

›
Den här ljuva soppan serverade min mamma och mormor till mig och brorsan varje gång vi hade varit dåliga i magen. Jag kom inte på detta förr...
torsdag 15 januari 2015

Brancin ko na ražnju - Seabass som grillad

›
Vintertid är det kanske inte så kul att ställa sig ute i -10°C och grilla fisk. Mörkret låter dig knappt se fisken och när du väl skall sätt...
måndag 12 januari 2015

Brudet na hobotnicu - Bläckfiskgryta

›
I den här mycket smakrika grytan använder du den åtta-armade bläckfisken, även kallad octopus . Bläckfisken skall ha varit frusen innan du g...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.