Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
tisdag 30 december 2014

Rožata - Bryllépudding - Creme caramel

›
Fritule är förvisso den vanligaste bakelsen i Dalmatien, men en Rožata är inte så ovanlig den heller. Det jag gillar med sådana här dess...
söndag 28 december 2014

Fasanterrine

›
Här kommer en mycket fin bjudrätt. Det går perfekt att förbereda någon dag innan. Kom ihåg att låta terrinen svalna innan du stjälper upp de...
fredag 26 december 2014

Semifreddo med lingon

›
Helt plötsligt är julen över och börjar vi se fram emot nyår. Vad passar bättre på en nyårsmeny än en semifreddo och då måste ni bara prov...
onsdag 24 december 2014

Brudet od bakalara

›
I de flesta dalmatiska hem serveras Brudet od bakalar a på julafton. Det är alltså den torkade långan som har blötlagts och lagats till en s...
måndag 22 december 2014

Posne fritule - fastans frityrbollar

›
Som katolik, så "fastar" man 3 gånger om året. Med fasta menar jag alltså att man inte äter annat djur än fisk och inga mejeripr...
lördag 20 december 2014

Fasangryta med äpple

›
Vill man bjuda på något annorlunda, så kan man bjuda på fasan. Det är en läcker fågel med mycket viltsmak. Man får tillaga den försiktigt, s...
onsdag 17 december 2014

Cornish Saffron Buns

›
I Sverige förknippar vi oftast saffran med julen, förutom kanske när vi lagar paella. I andra länder används saffran flitigt året runt och...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.