Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
fredag 28 november 2014

Höstgryta med hare

›
Jag älskar vilt och hare är inget undantag. Hare smakar mycket mer vilt än vad klövdjuren gör. Akta för att koka köttet för länge då haren k...
tisdag 25 november 2014

Björnstek med enbärssås

›
För dig som aldrig ätit björnkött, så kan jag avslöja att det smakar precis som det björnen äter. Björnen är ju allätare, så använd din fant...
lördag 22 november 2014

Ärtbröd - Jämtland

›
Idag presenterar jag något så spännande, som ärtbröd. I receptet anges att man skall använda ärtmjöl och det kan vara nog så svårt att ...
onsdag 19 november 2014

Ražnjići - Köttspett

›
Mina kroatiska släktingar hade kallat detta för turistmat, men Raznjici har något av en sommarkänsla över sig och kan varieras i det oändli...
söndag 16 november 2014

Mjukt tunnbröd från Kaxås - Jämtland

›
Här kommer ytterligare ett recept ur Brödtratditoner förr och nu i Jämtland Härjedalen utgivet av Eldrimner. Mycket smak kommer från m...
torsdag 13 november 2014

Hemmagjord beef jerky

›
Jag är väldigt förtjust i alla sorters torkade frukter och har torkat drivor av äpplen denna höst. Nu har turen kommit till torkat nötkött, ...
måndag 10 november 2014

Jämtländskt mjukt tunnbröd

›
Via mitt lokala bibliotek har jag lycktas låna ett häfte, som heter Brödtratditoner förr och nu i Jämtland Härjedalen utgivet av Eldrimne...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.