Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
torsdag 28 augusti 2014

Spätzle

›
Idag vill jag presentera ett alldeles speciellt litet tillbehör till maten, nämligen tyska spätzle . Visst är det gott med hemmagjord pas...
måndag 25 augusti 2014

Aprikossylt

›
Aprikossylt är en av de vanligaste sylttyperna vid Medelhavet. Får man tag på fina, köttiga aprikoser, som är lite för mjuka skall man verkl...
måndag 18 augusti 2014

Svartvinbärssylt

›
Svartvinbärssylt hör till de syrligare syltsorterna. Passar perfekt till tårtfyllningar och naturligtvis på en skorpa ihop med lite smör. ...
tisdag 12 augusti 2014

Polumjeseci sa orasima - Halvmånekakor med valnötter

›
Dessa otroligt goda halvmånekakorna av valnötter, bakade jag ihop med min makes morbrors fru i Kroatien i somras. Detta är hennes recept a...
lördag 9 augusti 2014

Blitva sa krupirima na lešo - Mangold med kokt potatis

›
Blitva , eller mangold, som det heter i Sverige, är Dalmatiens vanligaste middagstillbehör. De gröna läckra bladen serveras med kokt potatis...
onsdag 6 augusti 2014

Besök på ett rökeri

›
En av Dalmatiens mest kända delikatesser är pršut (kallrökt skinka av typen parmaskinka). Vi tog därför tillfället i akt att besöka en suši...
söndag 3 augusti 2014

Pekmez od višanja - Sylt av surkörsbär

›
Sylt av sura körsbär är vansinnigt gott. Jag är sanslöst förtjust i syrlig frukt och dessa är något av favoriterna. Surkörsbärssylt på en ro...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.