Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
fredag 18 april 2014

Hot Cross Buns - Engelska påskbullar

›
Idag kommer jag med lite engelska bullar. Dessa godingarna äter britterna på långfredagen och därför tyckte jag att det var läge att present...
torsdag 17 april 2014

Brunsås

›
Har man gott om hemmagjord buljong i frysen, är  såsen aldrig långt borta. Den här varianten är helt gräddfri. Den passar faktiskt till all...
onsdag 16 april 2014

Svinjske koljenice - Ugnsbakade fläsklägg

›
Här serveras fläsklägg á la stenålders stil. Mycket enkelt, snabbt och vrålgott. Fläsklägg är ett förhållandevis billigt kött. Steker man de...
tisdag 15 april 2014

Krempalaćinke - Krämig pannkakstårta

›
Den här lilla desserten är något av det godaste som finns. Jag fick receptet för säkert över 20 år sedan från min sysslings mamma. Pannkak...
måndag 14 april 2014

Fiš paprikaš - Fiskgryta i paprikasås

›
Fiš paprikaš är en traditionell rätt från norra delen av Kroatien, som gränsar mot Ungern. Den är särskilt populär i Slavonien. Använd hel f...
söndag 13 april 2014

Kuvertbröd

›
Kuvertbröden var länge en av mammas "nojjor". Tidvis kunde hon baka dem varje vecka i flera månader i sträck, tills hon hittade nå...
lördag 12 april 2014

Sekeli gulaš

›
Efter några riktigt kalla april dagar, kände jag att det var dags för en mustig och vintrig gryta. En gulasch med ungerskt ursprung är Seke...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.