Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
söndag 19 januari 2014

Pohane jabuke - panerade äppelskivor

›
Min mamma serverade äpplen på det är viset, när vi hade överflöd av dem hemma. Hon bakade burek, pressade äpplesaft för hand och panerade äp...
lördag 18 januari 2014

Leverfrukost

›
Enkel, vrålnyttig och snabb frukost serveras här. Kombinationen lever och ägg är fantastisk. Detta serverade mormor till min morfar til...
fredag 17 januari 2014

Hrvatski gulaš - Kroatisk gulasch

›
Vad är det för skillnad på kroatisk och ungersk gulasch? Visst är det så att gulaschen har sitt ursprung från Ungern, men bor man granne m...
torsdag 16 januari 2014

Persimon drink

›
 Har man några övermogna persimoner i kylen så kan denna drink vara ett hett tips. Den är fräsch, mättande och fantastiskt god. Persimo...
onsdag 15 januari 2014

Gâteau Napolitain - Napolitansk kexkaka

›
Idag är det 8-åringen som står för bakningen. Vi har spanat in ett recept i  La Pâtisserie est un jeu d'enfants av Michel Oliver och va...
tisdag 14 januari 2014

Zec u vinu - Vinkokt hare

›
En riktig dalmatisk klassiker är denna goda gryträtt med hare. Dalmatien må ha ett kargt, stenigt och buskigt landskap, men tydligen ...
måndag 13 januari 2014

Fažol i maništra - Dalmatiska bruna bönor med pasta

›
Fažol i maništra är dalmatisk husmanskost, som man gärna äter vintertid. Denna ypperligt mättande rätt var en min fars favoriträtter och nu...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.