Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
lördag 24 augusti 2013

Grillad slätvar

›
Kan det vara sista grillningen tro? I år har sommaren blivit lite längre och hittar man så här fin fisk hos fiskhandlaren skall man allt p...
fredag 23 augusti 2013

Poulet à l'ail - Vitlökskyckling

›
Det är dags för ännu ett barnvänligt (?) recept ur La Cuisine est un jeu d'enfants av Michel Oliver. Idag är det 6-åringens tur att lag...
torsdag 22 augusti 2013

Steack au Poivre - Pepparbiff

›
Då var det dags för 8-åringen att göra entré i köket igen. Barnets farbror kommer på middag idag och hon vill gärna överraska honom med en...
onsdag 21 augusti 2013

Crostata di fichi

›
Varje år bakar jag den här goda kakan när jag är i Kroatien på sommaren. Svärfar pallar fikon hos grannen och så sätter vi igång. Men i år...
tisdag 20 augusti 2013

Kronärtskockor - så här tillagar och äter du dem

›
Jag har bjudit mina gäster på kronärtskockor några gånger, som förrätt och varje gång fått visa hur man äter dem. Senare har jag insett att ...
måndag 19 augusti 2013

Dalmatisk risotto med kalvkött

›
Den här sköna rätten lagade jag i Kroatien i somras. Grannens övermogna tomater fick utgjöra själva grytbasen och det blev en riktigt solmog...
söndag 18 augusti 2013

Bonet

›
  En Bonet är en typisk dessert från Piemonte regionen i Italien. Det är en chokladpudding, som oftast görs med lite rom, eller kaffe i ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.