Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
tisdag 23 juli 2013

Risotto Cantinetta - vit risotto med räkor och grädde

›
Denna fina risotton brukar jag laga med enbart räkor, men jag fick tag på fina späda zucchini och då fick de också åka i. Namnet har risotto...
måndag 22 juli 2013

Körsbärstarte med frangipane

›
Körsbärssäsongen lider sakta men säkert mot sitt slut. De här körsbären tyckte vi skulle passa bättre i en bakelse än att äta, för vi har so...
söndag 21 juli 2013

Bläckfisk under glödande lock - Hobotnica ispod peke

›
I Sverige finns nog inte denna typen av utrustning för matlagning, men i Kroatien har varje lanthushåll en eldspis med stengolv och lock, ...
lördag 20 juli 2013

Financiers aux cerises

›
Denna mjuka lilla kaka är helt bakpulverfri. Tricket är att vispa ägg och socker länge, värma och sedan vända ner mjölet med en slickepott f...
fredag 19 juli 2013

Punjene paprike - Fyllda paprikor

›
Här kommer en klassisk kroatisk sommarrätt. Det är säsong för dessa fina paprikorna och ugnarna älskar äta dem efter badet. Vi gör ofta en s...
torsdag 18 juli 2013

Persikopaj St. Jacques

›
Jag gillar verkligen detta med portionsklara efterrätter. Jag gör exakt så många som behövs för så många personer som för dagen sitter vid m...
onsdag 17 juli 2013

Grillad flankstek i vinbärsmarinad

›
Flanksteken har verkligen blivit en populär styckdetalj den senaste åren. Det är väl trevligt att även "vanligt folk" får upp ö...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.