Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
söndag 21 april 2013

Pan de Mie

›
Pan de Mie är det typiska sandwich brödet. Ärligt talat så är det ingenting jag föredrar, men familjen vill gärna ha varma mackor, toast oc...
lördag 20 april 2013

Tarte aux pommes - Äppeltarte

›
En gudomligt god äppletarte är aldrig fel. Hittar du några syrliga svenska äpplen i affären så välj gärna dem. Denna tarten kan inte smaka...
fredag 19 april 2013

Agretti

›
Den här lilla grönsaken kallas bla.  Agretti , eller Barba di Frati (prästens skägg). Grönsaken odlas enbart i Italien i Lazio regionen e...
torsdag 18 april 2013

Minestra con farro e piselli - Grön ärtsoppa med spelt

›
Detta är en riktig bondsoppa. Min mormor brukade koka soppa på vad hon hade i trädgården: bönor, ärtor, lök, rotade fram lite torkat kött, k...
onsdag 17 april 2013

Lasagne med zucchinipesto

›
Jag fick en hel del späda zucchini frukter över efter friteringen av zucchiniblommorna . Något skall vi hitta på med dem också. Den här la...
tisdag 16 april 2013

Carciofi alla romana - Kronärtskocka på romerskt vis

›
Se på dessa vackra grönsaker. Nyplockade kronärtskockor är en fröjd att äta. Särskilt Romaneschi sorten med sina runda huvuden och möra b...
måndag 15 april 2013

Frittata med zucchini och tomater

›
Snabbare än snabbast - den italienska omeletten frittata ger dig inga ursäkter att säga "jag hinner inte laga mat". Alla hinner...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.