Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
lördag 23 februari 2013

Levainbröd - måttangivelser

›
I ett par veckor har jag, delvis med barnens hjälp, jobbat med att få fram lite måttangivelser vid brödbakning. Experimentet har gått ut på ...

Hur man viker degen - för att få upp höjden på brödet

›
I brödrecepten ni hittar på den här bloggen nämner jag att man skall vika degen. Här kommer lite foton på hur man viker en deg. När degen ä...
fredag 22 februari 2013

Crêpes med räkstuvning

›
Crêpes hör lite till 60-talet och är nu tillbaka i våra kök med stor framfart. Det är mycket retro som gäller nu och varför inte? Det är bar...
torsdag 21 februari 2013

Toscaäpplen

›
Den här månaden tänkte jag vara med i en liten blogg-get-together. Bloggerskan på Söta Saker  sätter varje månad upp ett tema, efter vilket...
onsdag 20 februari 2013

Mandelmjölk

›
Enligt raw-food filosofin, skall alla nötter läggas i blöt, för att få ut bästa möjliga näring. I och med att man blötlägger dem, så börjar ...
tisdag 19 februari 2013

Thai Red Chicken Curry

›
Detta är en rätt som jag nästan alltid beställer när jag äter ute på thailändsk restaurang. Antingen med kyckling eller med fläsk. Det är ju...
måndag 18 februari 2013

Hemmagjord vaniljessens

›
Jag har gjort eget vaniljsocker i många år, men har funderat på om man inte får ut lite mer av vaniljen om den blötläggs. I programmet ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.