Dalmatian Mom
En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.
(Flytta till ...)
Home
Bloggen
Om mig
Surdeg & Levain
Bröd Sverige
Hemmagjort
Mejeri
Kroatisk mat
▼
lördag 30 mars 2013
Färga ägg naturligt
›
Idag förbereder vi ägg för Påskdagens frukost imorgon. Vi brukar ha äggkrig på morgonen där varje person väljer sitt ägg och så kör man två ...
fredag 29 mars 2013
Ångad fisk i påse
›
Receptet på Ångad fisk i påse blir ungefär samma som mitt tidigare Röding i påse . Jag växlar lite bland grönsakerna, utesluter smöret och ...
Tyrolersallad - fräsch kålsallad
›
Ytterligare ett recept från Kajsas Kokbok 1936. Temat idag tycks vara rödbetor. Jo, jag gjorde två stora glasburkar med inlagda rödbetor oc...
Rödbetsgravad röding
›
Ytterligare en förrätt serveras idag, till dem som inte gillar bläckfisksallad. Färgerna tyckte jag passar bra till påsk. Färgglatt och läck...
Gammaldags potatissallad med rödbetor
›
Från Kajsas Kokbok 1936, där den bara heter Potatissallad, kommer det här fina receptet på en otroligt god och saftig potatissallad. Skall m...
Hobotnica na salatu - Bläckfisksallad
›
På fastans sista dag slår vi på stort. Idag skall hela tjocka släkten komma hem till oss på middag och det blir en faste meny med mycket fis...
torsdag 28 mars 2013
Fisksoppa med curry och hemmagjord aïoli
›
Här kommer en snabblagad och matig soppa. Jag brukar förbereda själva soppan dagen innan och slänger i fisken nästa dag. Då går det ännu sna...
‹
›
Startsida
Visa webbversion