Ångad fisk i påse - 4 port
2 st guldsparider (kallas även för Sea bream)
4 små bläckfiskar
4 kräftor
1 fänkål
1 morot
8 tomater
1 citron i klyftor
4 msk olivolja
4 msk vitt vin
svartpeppar
salt
1 msk persilja
1 hackad vitlök
4 bakplåtspapper + steksnöre
Filéa fisken så att du endast använder filéerna.
Dela filéerna på hälften. Benen kan du frysa ner och koka soppa på en annan gång. Skär fänkålen i mindre bitar. Skala moroten och skiva längder. Bryn dem lätt i olivolja i en stekpanna, så att de mjuknar något. Blanda ihop olivoljan, vinet, persiljan och vitlöken i en kopp.
Lägg morot, fänkål, tomat, bläckfisk och citronklyfta i mitten av bakplåtspappret. Lägg på fiskfiléerna. Häll två matskedar av vin/oljan över fiskfiléerna. Placera kräftan mitt på. Krydda med salt och peppar och förslut påsen med steksnöre. Lämna någon glipa för ångan att sippra ut ifrån och lägg på en bakplåt. Baka i ugnen på 175° i 20 minuter.
Servera med en god potatissallad.
Lite sött att avsluta med. Jag hittade lite mango i frysen och
jordgubbar. Dessa fick kombineras ihop med apelsinjuice och bananer, för
att få rätt konsistens. Mixa bara i en mixer så har du glass i ett nafs. Söta lite med honung eller socker Inget recept den här gången, familjen var för sötsugen för att jag skulle hinna väga och mäta.