Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
lördag 26 januari 2013

Baguetter med poolish

›
I julas fick jag välja min julklapp själv och det blev en bakkurs med den Franske Bagaren Sèbastien Boudet. Kursen startar idag, håller på i...
fredag 25 januari 2013

80-tals meny II: Fyllda ägghalvor, Kasslergratäng, Päronhalva med choklad

›
Det är dags för en ny 80-tals middag. Som ni kanske läste i mitt första 80-tals inlägg  så väntar ett 80-tals kalas i slutet av nästa måna...
torsdag 24 januari 2013

Zabaglione med fruktsallad

›
Efter clafoutis, blev det en del äggulor över och då passar jag på att göra en Zabaglione (Zabayone). Det är en italiensk vaniljsås, som ock...

Rödvinssås till älgkött med ugnsbakade rotfrukter

›
En god rödvinssås förhöjer smaken på nötkött och vilt. Den här såsen är riktigt god. Testa den. Rödvinssås till älgkött med ugnsbakade ...
onsdag 23 januari 2013

Clafoutis med körsbär

›
Burken med körsbär är öppnad och jag har bara använt hälften av den. Då måste jag göra något mer med körsbär. Jag funderar på Schwarzwald ...

Frasiga fiskkakor

›
Dessa fiskkakorna är så goda och frasiga. Ungarna älskar dem. Frasiga fiskkakor - 12 st 600 g blandad fiskfilé 200 g blandade skaldjur...
tisdag 22 januari 2013

Yoghurtkaka med körsbär

›
Jag vet att det inte är säsong för körsbär, men de finns att köpa både på burk och i frysen och körsbär är ju så gott. Yoghurt gör att kakan...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.