600 g blandad fiskfilé
200 g blandade skaldjur (krabba/räkor)
2 urkärnade och finhackade chili
2 msk riven ingefära
4 tunt skivade salladsökar
2 msk majonnäs (recept här)
salt
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
matolja
Nemsås:¾ dl fisksås
3 tsk socker
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 hackad chili
1 skivad lime
Blanda samtliga ingredienser till fiskkakorna utom panko och olja i en bunke.
Forma till små kakor med blöta händer och vänd i panko.
Forma till små kakor med blöta händer och vänd i panko.
Stek kakorna i matolja 2-3 minuter på varje sida, på ganska hög värme.
Blanda samtliga ingredienser till nemsåsen i en skål. Mina hemmaodlade jalapeños
har mognat och blivit röda, så de ryker med i tillagningen idag.
Servera fiskkakorna med stekt ris. Fiskkakorna doppar du i nemsåsen innan du äter dem.
Ett något omgjort recept från Melker Andersson.