onsdag 23 januari 2013

Frasiga fiskkakor

Dessa fiskkakorna är så goda och frasiga. Ungarna älskar dem.


Frasiga fiskkakor - 12 st

600 g blandad fiskfilé
200 g blandade skaldjur (krabba/räkor)
2 urkärnade och finhackade chili
2 msk riven ingefära
4 tunt skivade salladsökar
2 msk majonnäs (recept här)
salt
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
matolja

Nemsås:¾ dl fisksås
3 tsk socker
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 hackad chili
1 skivad lime

Blanda samtliga ingredienser till fiskkakorna utom panko och olja i en bunke.
Forma till små kakor med blöta händer och vänd i panko. 

Stek kakorna i matolja 2-3 minuter på varje sida, på ganska hög värme.

Blanda samtliga ingredienser till nemsåsen i en skål. Mina hemmaodlade jalapeños 
har mognat och blivit röda, så de ryker med i tillagningen idag.

Servera fiskkakorna med stekt ris. Fiskkakorna doppar du i nemsåsen innan du äter dem.

Ett något omgjort recept från Melker Andersson.