Fläderchampagne - 5 liter
200 g fläderblommor
500 g vitt strösocker
4,5 liter vatten
2 msk äppelcidervinäger
1 citron
Lägg fläderblomsklasarna på en bordsduk. Vik ihop duken och skaka runt
lite, så att alla insekterna lossnar från blomklasarna. Blanda socker,
vatten och äppelcidervinäger i en 5 liters hink. Rör så att sockret
löser sig. Skala citronen med potatisskalare. Pressa ur saften ur
citronen. Tillsätt både skal och saft till sockerlösningen. Tryck ner
blommorna i vätskan.
Låt hinken stå i rumstemperatur, övertäckt med kökshandduk i 1 dygn. Sila vätskan genom en silduk och häll upp på flaska. Sätt lock på, men skruva inte åt. Låt stå i rumstemperatur i ytterligare 4 dagar. Drycken kommer ha blivit lite lätt kolsyrad. Skruva nu åt locket och ställ champagnen att kylas. Serveras iskall i vackra glas. Dekorera gärna med någon jordgubbe. Hållbarheten skall vara 3 veckor.