Paradižot - 6-8 port
15 st petit beurre
1 liter mjölk
5 ägg
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk maizenamjöl
Börja med att ställa i ordning kexen i en salladsskål. De skall täcka både botten och sidor. De här kexen bakade jag enligt petit beurre receptet. Orkar du inte så är det vanliga Mariekex som kommer närmast.
| Bara två kvaddade ägg denna gången. 6-åringen har fått in snitsen i fingrarna. |
Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt.
Värm mjölken så att den sjuder, lägg i bitar av äggvita som kokas ca 2 minuter på varje sida tills de stelnat.
Vispa äggulan med socker, vaniljsocker och mjöl. Vispa i lite het mjölk i röran innan du vänder äggsmeten i resten av mjölken. Vispa tills såsen tjocknar. Häll vaniljsåsen över äggvitorna. Låt stå i kylskåpet tills det har kallnat väl.
Serveras iskallt. Riv gärna på lite mörk choklad om du vill.