Potatiskroketter - ca 25 st
600 g mjölig potatis
300 g vetemjöl
2 ägg
½ dl rapsolja
10 g salt
1 nypa muskotnöt
1 näve parmesan
Paneringen:
1 vispat ägg
2 dl ströbröd
750 ml olja
Koka potatisarna med skalet på. Går bra att göra dagen innan. Skala dem och pressa med potatispress.
Potatis, mjöl, ägg, olja, salt, muskotnöt och en näve parmesanost.
Knåda ihop till en deg.
Forma kroketter till čevapčići stora järpar. Rulla dem i vispat ägg och i ströbröd. Fritera dem i het olja som du har värmt till 170°C. Fritera tills de är gyllenbruna. Akta så att oljan inte blir varmare än så för då får de fort färg, men blir kladdiga inuti. Håll koll med en stektermometer.
Forma kroketter till čevapčići stora järpar. Rulla dem i vispat ägg och i ströbröd. Fritera dem i het olja som du har värmt till 170°C. Fritera tills de är gyllenbruna. Akta så att oljan inte blir varmare än så för då får de fort färg, men blir kladdiga inuti. Håll koll med en stektermometer.