Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
onsdag 30 december 2015

Pržolica s kaduljom

›
Det är dags för en dalmatisk delikatess. I Kroatien har man ett annorlunda styckningsschema. Ryggbiffen skärs ut med benet, så som vi stycka...
lördag 26 december 2015

Financiers med havtorn

›
Hoppas ni har haft en riktigt härlig jul. Det blir många bjudningar fram tills att jul och nyårsstöket är över, så här kommer ett tips på en...
söndag 20 december 2015

Povitica

›
Första gången jag hörde talas om Povitica, var när jag tittade på The Great British Bake Off. Jag reagerade direkt när jag hörde att det v...
torsdag 17 december 2015

Kuglof

›
I Kroatien finns det många sorters kakor man serverar till jul och detta är en sort man serverar i  norra Kroatien. Gillar man inte russi...
måndag 14 december 2015

Orehnjača - Valnötsstrudel

›
Nu när vi närmar oss julen, vill jag presentera den här goda kakan, som alltid bakas till jul i de flesta kroatiska hem. Man kan hoppa över ...
torsdag 10 december 2015

Saffranslängd med valnötsfyllning

›
Jag gjorde hela julens julbak (trodde jag) i slutet på november. Jag hade sådan energi att det blev saffranskusar i mängder för både freda...
söndag 6 december 2015

Bledske kremšnite - Krämsnittar från Bled

›
Slovenerna gör fantastiskt goda krämsnittar och de från Bled är de godaste. Enligt regel skall krämsnittarna från Bled serveras i storleken ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.