Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
torsdag 25 juni 2015

Mjölksyrakultur - hur du förmognar och gör ost på köpemjölk

›
Den vanligaste frågan jag får om ystning är om man kan använda köpemjölk till att ysta ost. Visst kan man det, om man tillsätter mjölksyraba...
torsdag 18 juni 2015

Läfsa i stekpanna - Medelpad

›
Läfsor hör väl egentligen till våra västra landskap, som gränsar mot Norge, men här har jag fått ett recept från Evabritt Berggren i Matfors...
torsdag 11 juni 2015

Rabarber trifle

›
Vi har haft en riktigt kall vår och den enda avkastningen jag hittills fått från trädgården är rabarber. Saft har vi gjort, sylt har vi gjor...
torsdag 4 juni 2015

Hemmagjorda digestive kex

›
Digestive kex är inte svårare att göra än pajdeg och så goda de blir! Perfekt till ostbrickan. Du behöver ungefär halva degsatsen om du skal...
torsdag 28 maj 2015

Hällbröd - Hälsingland

›
Det har hänt något hemskt. Min ugn har lagt av! Numera bränner den bara på undersidan och slår man på varmluften så bränner den på sidorna...
torsdag 21 maj 2015

Havregrynsbröd

›
Den här havregrynslimpan är mitt favoritbröd. Det svåraste i framtagningen av det här receptet har varit att beräkna hur mycket vätska det s...
torsdag 14 maj 2015

Kroatiska fisk- och skaldjursgrytor

›
För den som vill snöa in sig på kroatiska fiskgrytor, kommer det här inlägget väl till pass. Har du bara svårt att välja vilken gryta du vil...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.