Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
fredag 27 februari 2015

Brödkaka på svedjeråg - Jämtland/Härjedalen

›
Nu när jag har betat av recept från både Jämtland och Härjedalen är det dags att titta närmare på dem som tydligen har bakats i båda lands...
tisdag 24 februari 2015

Surdegs Krafne

›
Det är något ovanligt att man byter ut jästen till surdeg eller levain i söta och feta degar. Men jag tycker verkligen att man skall våga....
lördag 21 februari 2015

Kornbröd - Härjedalen

›
Det är ganska svårt att baka med kornmjöl, men i det här receptet används korngryn. Korngryn går att hitta i de flesta välsorterade matbut...
tisdag 17 februari 2015

Kaprijske fritule - Frityrbollar från ön Kaprije

›
Mina föräldrar kommer från byarna i trakten kring staden Šibenik i Kroatien. I Šibeniks arkipelag ligger ön Kaprije och detta recept har ...
lördag 14 februari 2015

Crostoli - Chiacchiere - Krispiga kroštule

›
Det är februari månad, som är karnevalernas månad och inför fastan äter man mängder med friterade bakelser i den katolska världen. Dessa e...
onsdag 11 februari 2015

Gregada od grdobine - Fiskgryta Gregada med marulk

›
Dalmatien har många typer av fiskgrytor och detta är den utan tomat. Då grytan måste sjuda en stund tills potatisen har blivit mjuk, välje...
söndag 8 februari 2015

Söt råglimpa från Sveg - Härjedalen

›
I Brödtratditoner förr och nu i Jämtland Härjedalen utgivet av Eldrimner, hittar man det här lilla receptet och det är upphämtat från en ...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.