Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
fredag 31 oktober 2014

Fritule sa tikvicama - frityrbollar med zucchini

›
I Dalmatien smaksätter man gärna fritule med russin, när man gör söta sådana. Nu när skördefesten snart är över, passar jag på att göra sa...
onsdag 29 oktober 2014

Tunnbröd i stekpanna - Jämtland

›
Jag går i rask takt vidare till Jämtland, som har mattradtioner som heter duga. Jag har faktiskt så många recept att baka, att jag komme...
måndag 27 oktober 2014

Torkade tomater

›
I vår familj avstår vi från att äta tomater när det inte är säsong för dem, av den enkla anledningen att de inte smakar något. Här har jag f...
lördag 25 oktober 2014

Klådda - Norrbotten

›
Jag tar ett litet hopp bakåt i mitt Sverige bak. Receptet för Klådda har jag länge haft i min Ångermanlands hög av recept, men ursprunget ...
torsdag 23 oktober 2014

Fatost från Ångermanland

›
Jag avslutar mitt brödkapitel i Ångermanland med en helt annan specialité från landskapet, nämligen fatost. Detta receptet kommer från Gör d...
måndag 20 oktober 2014

Marble bread - Marmorbröd

›
Nu tycker jag det är dags för ett lite roligt bröd. När jag serverade det här till frukosten i helgen, så trodde familjen naturligtvis att d...
torsdag 16 oktober 2014

Sicilianska cannoli

›
Jag har sett den här lilla spröda bakelsen avnjutas i tv-rutan ett antal gånger och undrat om det verkligen är så gott, eller måste man vara...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.