Dalmatian Mom

En gör det själv blogg om surdegsbakning, ystning, matlagning, chark och självhushållning.

▼
tisdag 24 september 2013

Langues de chat - Kattungor

›
Mjau, dags för småkakor. Dessa små krispiga godingar får man inte nog av. Jag har ett sanlöst överskott av äggvitor i frysen och har bör...
måndag 23 september 2013

Hemmagjord Ajvar

›
De röda spetspaprikornas tid är nu och därför skall vi prova på lite makedonska specialiteter. Makedonerna är experter på röror med röda p...
söndag 22 september 2013

Kålrabbigratäng till burgare med vaktelägg

›
För någon helg sedan besökte jag på Jordens Mat, en marknad som anordnas på Gunnebo Slott varje år. Där kan man få se på en hel del spänna...
lördag 21 september 2013

Îles flottantes

›
Den här desserten är en fransk klassiker, som är något italianiserad i den här versionen. Jag verkligen älskar kokt maräng och rätten påminn...
fredag 20 september 2013

Pain Brie

›
Ett fantastiskt gott bröd, som ursprungligen kommer från Normandie med mycket smörsmak och naturligtvis serveras det med några skivor brieo...
torsdag 19 september 2013

Ängamat - Skördesoppa

›
En svensk klassiker, med "ta-vad-du-har-i-trädgården" i. Snabbt och lätt. I like it. Ängamat - Skördesoppa - 4 port 1 liter ...
onsdag 18 september 2013

Hemmagjord Skyr - Isländsk yoghurt

›
Första gången jag provade Skyr blev jag inte direkt överväldigad. Affärerna gjorde reklam och jag köpte en liten burk. Massan fastnade i gom...
‹
›
Startsida
Visa webbversion
Använder Blogger.