torsdag 20 mars 2014

Kocke od rogača - Johannesbröds rutor

I den här kakan framhävs doften och smaken av johannesbröd extra mycket genom att man har i rivet äpple. Receptet är ett traditionellt dalmatisk recept.
Kocke od rogača
(Johannesbröds rutor)

4 ägg
200 g socker
200 g olja
150 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk mörk rom
150 g johannesbröd
350 g rivet äpple

+2 msk florsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt olja och vispa. Vänd ihop vetemjöl och bakpulver och vänd i. Vänd ner den mörka romen, johannesbrödspulver och rivet äpple. Rör försiktigt. Smöra en form om ca 20x30 cm och häll upp smeten. Grädda i ugnen på 200°C i ca 30 min. Skär i rutor och strö florsocker på.

Receptet kommer ur boken Tradicionalna Kuhinja.